
شما هم در پیدا کردن ایده برای تولید محتوای ویدیویی چالش دارید و نمی دانید که چه ایده ای می تواند بازخورد خوبی برای جذب مخاطب و افزایش فروش داشته باشد؟ ما در این محتوا قصد داریم چالش های شما را برطرف کنیم و ناب ترین و کاربردی ترین ایده ها برای ساخت ویدیو را شرح دهیم.
پیدا کردن ایده و موضوع برای ساخت کلیپ در شروع فعالیت کانال یوتیوب، کار سختی نیست اما پس از مدتی قطعا شما را وارد چالش هایی می کند. شاید در شروع کار یک کانال ایده های زیادی برای تولید محتوا داشته باشید اما با گذشت زمان فهمیدن اینکه کدام ایده بهتر است و کدام یک برای مخاطب کاربردیتر است، دغدغه هایی را برایتان ایجاد می کند.
در ادامه سعی می کنیم ایده هایی را به شما معرفی کنیم که در راستای رشد و پیشرفت کانال یوتیوب، برایتان کاربردی و مفید باشد.
ایده برای تولید محتوا ویدیویی حوزه آموزش
اگر قصد راه اندازی یک کانال آموزشی در یوتیوب دارید، این بخش محتوا برای شماست. در ادامه قصد داریم انواع ایده برای تولید محتوای ویدیویی حوزه آموزش مهارت و دانش فردی را شرح دهیم:
۱- دوره های آموزشی مرحله به مرحله (Step-by-Step Courses)
یک کانال آموزشی باید چندین پلی لیست برای ارائه محتواهای آموزشی سریالی داشته باشد. به عنوان مثال اگر قصد راه اندازی کانال در حوزه آموزش طراحی سایت را دارید، هر کدام از موضوعات آموزش طراحی سایت وردپرس، آموزش طراحی سایت جوملا و… بهتر است که در قالب یک پلی لیست و ویدیوهای سریالی ارائه شود.
در این رشته ویدیوها شما می بایست از ب بسم الله آموزش را شروع کرده مرحله به مرحله نکات را شرح دهید. هدف از این سری آموزش ها باید این باشد که کاربران در آخرین قسمت، یک مهارت را به طور کامل یاد بگیرند.
نکات مهم:
- اگر مدرس دوره های آنلاین هستید، می توانید آموزش های مبتدی و حرفه ای را در کانال یوتیوب به صورت رایگان، آموزش دهید و در ویدیوها دوره آموزش تخصصی خود را غیرمستقیم تبلیغ کنید.
- این سری آموزش ها باید مرحله به مرحله باشد و در هر ویدیو به ویدیو قبلی و محتوای آن، اشاره شود.
- سعی کنید پروژه محور، آموزش ها را شرح دهید.
- سوالاتی را مطرح کنید و از کاربران بخواهید به سوالات شما در بخش نظرات پاسخ دهند.
۲- ویدیوهای “چگونه انجام دهیم؟” (How-To Videos)
ایده برای این دسته ویدیوها بسیار زیاد است؛ در هر حوزه کاری پیدا کردن ویدیو “چگونه انجام دهیم؟” کار دشواری نیست. ایده برای تولید محتوای ویدیویی “چگونه انجام دهیم” با متمرکز روی انجام یک کار خاص یا مهارت خاص در یک حوزه مشخص می باشد.
مثلا در حوزه آموزش فتوشاپ، ویدیو با عنوان “چگونه آیتم های اضافی یک تصویر را حذف کنیم؟” می تواند یکی از این نوع ویدیوها باشد.
به مثال های زیر دقت کنید:
- چگونه در تلگرام دیلیت اکانت کنم؟
- چگونه در اینستا هاید کنیم؟
- چگونه در یوتیوب اکانت بسازیم؟
- چگونه بازدید اینستا را برداریم؟
- چگونه با آیفون اسکن کنیم؟
- چگونه برای واتساپ رمز بگذاریم؟
- چگونه برای استوری کامنت بگذاریم؟
با یک جستجو ساده در حوزه کاری خودتان متوجه می شوید که دنیایی از این دسته سوالات هست که کاربران هدف شما به دنبال پاسخ آن هستند.
نکات مهم:
- در ویدیوها از مثال های واقعی استفاده کنید تا یادگیری آن مهارت راحتتر شود.
- از مقدمه در ویدیو فراموش نکنید.
- مراحل انجام کار یا یادگیری را پله به پله شرح دهید.
۳- رفع اشکال و پاسخ به سؤالات رایج (Q&A & Troubleshooting)
این موضوع برای ساخت کلیپ به نوعی جز ایده های “چگونه انجام دهیم؟” می باشد. به طور کلی پاسخ به سوالات متداول و رفع مشکلات کاربران هدف، فایده های زیادی برای کانال و البته برند شما خواهد داشت. زمانی که در ویدیوها، حرفه ای بودن خودتان را نشان دهید، کاربران بهتر به شما اعتماد می کنند، چالش خود را با شما مطرح کرده و در صورتی که محصول خوبی نیز داشته باشید به مشتریان دائمی و وفادار برندتان تبدیل خواهند شد.
در دو بخش قبل بیشتر هدف ویدیوها آموزش مهارت بود اما در این ویدیو هدف شما باید پاسخ به سوال کاربر باشد. شما می توانید یک پلی لیست با نام “سوالات متداول کاربران” در کانال خود ایجاد کنید و در هر ویدیو، به یک یا چند سوال پاسخ دهید.
به مثال های زیر دقت کنید:
- چرا تبلیغات گوگل ادز من نمایش داده نمی شود؟
- چرا یوتیوب بروزرسانی نمی شود؟
- چرا اپلیکیشن یوتیوب باز نمی شود؟
- چگونه بدون استوری هایلایت بزاریم؟
- چرا واتساپ نصب نمی شود؟
نکات مهم:
- سؤالات متداول کاربران را می توانید از کامنت ها و شبکه های اجتماعی جمع آوری کنید.
- پاسخ ها را کوتاه، واضح و با نمایش عملی توضیح دهید.
- از ابزارهای تصویری مانند اسکرین رکوردینگ (ضبط صفحه) برای توضیحات فنی استفاده کنید.
۴- مقایسه و بررسی ابزارها و منابع آموزشی (Tool & Resource Reviews)
در زمینه های آموزشی، ابزار، اپلیکیشن، افزونه و وب سایت های کاربردی مختلفی وجود دارد. آموزش و معرفی هر ابزار می تواند یک ایده برای تولید محتوای ویدیویی باشد. شما می بایست در قالب یک یا چندین ویدیو، این نوع ابزارها را بررسی کنید، با هم مقایسه کنید و یا انجام یک فرآیند با یک ابزار مشخص را در قالب ویدیو، آموزش دهید.
معرفی منابع آموزشی و مقایسه آن ها نیز موضوع جالبی برای کاربران هدف در حوزه های مختلف است. شما می توانید بهترین وب سایت های حوزه کاری خود را در یک ویدیو معرفی کنید یا کتاب های مناسب برای توسعه فردی را با هم مقایسه کنید. به طور کلی معرفی منابع آموزشی هم برای کاربران جذابیت زیادی دارد و هم به نوعی حرفه ای بودن شما را نشان می دهد.
به مثال های زیر دقت کنید:
- آموزش کار با نرم افزار کانوا
- ساخت کاور هایلایت اینستاگرام با کانوا
- مقایسه نرم افزار هلو با پارسیان
- مقایسه بهترین نرمافزارهای ویرایش ویدیو Premiere Pro و Final Cut Pro
- بهترین وبسایت های رایگان برای یادگیری برنامه نویسی در سال ۲۰۲۴
نکات مهم:
- سعی کنید در معرفی یک ابزار یا وب سایت، ویژگی های مثبت و منفی هر کدام را بررسی کنید.
- فراموش نکنید که کاربران می خواهند تجربه شخصی شما را درباره استفاده از هر ابزار را بدانند.
- در مقایسه های بصری پیشنهاد می شود که از نمایش جدول در ویدیو ها استفاده کنید.
- این موضوع برای ساخت کلیپ می تواند در قالب پلی لیست های مختلف و حتی محتوای سریالی ارائه شود.
این مقاله ادامه دارد…