
طراحی قالب اینستاگرام راهی برای ساخت هویت بصری در فضای رقابتی کسب و کارهاست. در دنیای آنلاین امروز، ظاهر پیج اینستاگرام، دقیقا مثل ویترین مغازه شما است. شکی نیست که اگر دوست دارید که مردم در نگاه اول، جذب کسب و کار شما بشوند، نیاز به یک قالب جذاب، منسجم و حرفه ای دارید. بنابراین، طراحی قالب اینستاگرام ضروری بوده و علاوه بر زیباتر شدن ظاهر پیج، به افزایش تعامل مخاطبان هم کمک می کند.
در این مقاله، به طور کامل به اهمیت طراحی قالب اینستاگرام و انواع آن خواهیم پرداخت. ضمنا بهترین سایت ها و ابزارهای موجود برای طراحی قالب را معرفی می کنیم و درباره هزینه طراحی قالب اینستاگرام هم صحبت خواهیم کرد. در نهایت هدف این مقاله این است که بفهمیم چرا و چطور باید یک پیج حرفه ای و متمایز نسب به رقبای خود بسازیم.
چرا طراحی قالب اینستاگرام مهم است؟
همانطور که می دانید، محتوای باکیفیت در اینستاگرام حرف اول را می زند. حال نکته این است که محتوای باکیفیت اگر در قالب و ظاهری حرفه ای ارائه شود، بهترین تعامل را خواهد گرفت. اگر پیج شما طراحی یکپارچه ای نداشته باشد، شلوغ، گیج کننده و مبتدی به نظر خواهد رسید! در نتیجه با طراحی قالب پست اینستاگرام می توانید یک استایل خاص برای محتواهای باکیفیت خود بسازید تا برند شما به خوبی به مخاطبان، معرفی گردد.
جالب است بدانید که گاهی اوقات حتی مردم عادی برای پیج های شخصی خود از قالبی خاص استفاده می کنند؛ پس شکی نیست که اگر پیج کاری داشته باشید، اهمیت دوچندان دارد که به ظاهر و قالب پیج خود رسیدگی کنید. وقتی همه چیز مرتب و منسجم باشد، اعتماد مخاطب راحت تر جلب می شود و احتمال اینکه پیج را دنبال کند، پست ها را ذخیره کند یا حتی خریدی انجام دهد، به شدت بالا می رود.
انواع طراحی قالب پیج اینستاگرام
قطعا می دانید که این کاورهای پست های شماست که قالب پیج را می سازد. منظور ما از انواع طراحی قالب پیج اینستاگرام، دقیقا اشاره به همین موضوع است؛ یعنی سبک های مختلفی که کاورهای پست ها را می شود طراحی کرد و کنار هم گذاشت. در ادامه چند روش برای این کار معرفی می کنیم که می توانید بسته به نوع فعالیت خود، یکی از آن ها را انتخاب کنید:
قالب های موضوع محور
در این سبک، هر دسته از محتوای پیج شما (مثلا بخش آموزش، معرفی محصول، بررسی تخصصی و …)، یک قالب اختصاصی و مشخص دارد. این نوع طراحی، به مردم کمک می کند که حتی بدون خواندن کپشن هر پست یا مشاهده بخش زیادی از محتوا، سریعا موضوعی که محتوا به آن می پردازد را تشخیص دهند. به عنوان مثال اگر هفته ای یکبار پستی با موضوع روانشناسی منتشر می کنید، می توانید یک قالب ثابت برای کاور آن در نظر بگیرید. قالب های موضوع محور سبب می شوند تا مخاطب دچار سردرگمی نشود و مطالب را با توجه بیشتری دنبال کند.
قالب های رنگ محور
در این مدل، رنگ ها نقش اصلی را ایفا می کنند. قالب ها بر اساس رنگ برند یا چند رنگ بخصوص، طراحی می شوند که در همه پست ها و استوری ها از آن ها استفاده شده است. این روش به پیج هویت بصری یکپارچه می دهد و کمک می کند وقتی مخاطب در حال اکسپلور گردی و مشاهده صدها پست مختلف است، به محض دیدن رنگ خاص برند شما، پست را شناخته و توجه اش به آن جلب شود. تجربه نشان داده که مردم، برندهایی که تاکید زیادی روی روانشناسی رنگ ها دارند را فراموش نخواهند کرد؛ حتی در دراز مدت.
قالب های متن محور
بر خلاف قالب هایی که بر پایه تصویر طراحی می شوند، در طراحی قالب پیج اینستاگرام به این سبک، تمرکز به روی متن و نوشتار است. اگر محتوای پیج شما بیشتر شامل جملات انگیزشی، نکات آموزشی کوتاه یا سوالات تعاملی است، استفاده از قالب های متن محور انتخاب هوشمندانه ای خواهد بود. یادتان باشد که این قالب ها باید در نهایت سادگی طراحی شوند! در واقع اصلا طراحی خاصی ندارند؛ بلکه فقط شامل یک بک گراند مثلا زرد رنگ و یک متن کوتاه و جذاب مشکی رنگ به روی آن هستند. اینکه آن متن کوتاه، چطور نوشته شود که ذهن مخاطب را درگیر کند و برای او جذاب باشد، نکات بسیار زیادی دارد که بعدا به آن ها خواهیم پرداخت.
قالب های تصویر محور
در این مدل قالب ها، تمرکز اصلی فقط بر تصویر است. مثلا اگر پیج شما در حوزه فروش لباس یا معرفی غذاست، بهتر است در این سبک طراحی قالب اینستاگرام استفاده کنید. معمولا پیج هایی که این سبک را استفاده می کنند، هیچ متن و طراحی اضافه ای به روی کاور پست ها نگذاشته و فقط از عکسی خاص (مثلا کفش مردانه) استفاده می کنند. بدیهی است که این تصاویر باید سبکی خاص و کیفیت بسیار بالایی داشته باشند تا نتیجه بدهند.
نکته مهم: البته امروزه، با رشد چشمگیر فعالیت افراد در محیط اینستاگرام، این قالبی که از آن صحبت می کنیم، فقط محدود به کاور پست ها نمی شود. بسیاری از افراد، حتی در ویدئوهای معرفی محصول یا پست های آموزشی خود از قالب ها و تدوین های خاصی استفاده می کنند تا برندینگ خود را به نحو احسن انجام دهند. طبعا شما به تنهایی قادر به انجام این کار نبوده و نیاز به یک تدوین گر حرفه ای آشنا به محیط اینستاگرام در کنار خود دارید.
استفاده از سایت طراحی قالب اینستاگرام
راحت ترین راه برای طراحی قالب، برون سپاری آن به دست یک ادیتور حرفه ای است؛ اما اگر خودتان می خواهید دست به کار شوید و طراحی را انجام دهید، ابزارهایی وجود دارند که می توانند به شما کمک کنند. مثل چند مورد زیر که محبوبیت زیادی در بین طراحان دارند:
- Canva
- Adobe Express
- Easil
- Picsart
نگران نباشید؛ کار با این ابزارها تقریبا ساده است و با یک جستجوی ساده می توانید چم و خم کار را در بیاورید. برای اینکه کار راحت تر بشود، پیشنهاد ما به شما وب سایت Canva است که یکی از معروف ترین ابزارهای طراحی با صدها نمونه طراحی قالب اینستاگرام آماده است.
نکته مهم: زیبایی در سادگی است. به هیچ وجه از قالب های شلوغ با طراحی های عجیب و غریب، برای محتوای پیج خود استفاده نکنید. خاص باشید، اما شلوغ و گیج کننده نه!
هزینه طراحی قالب اینستاگرام چقدر است؟
هزینه طراحی قالب اینستاگرام چه برای پست چه برای استوری، بسته به تخصص طراح، سبک و نوع قالب مدنظر و موارد دیگر، متفاوت است. اما به طور میانگین، طراحان فریلنسر معمولا بسته هایی بین ۳۰۰ هزار تا ۵ میلیون تومان برای ساخت قالب به مشتریان خود ارائه می دهند.
همچنین ممکن است که شرکت های حرفه ای طراحی، مبالغ بسیار بالاتری برای طراحی چیدمان پیج اعلام کنند. پیشنهاد می کنیم اگر درآمد بالایی از پیج خود دارید، به سراغ این مجموعه ها بروید. در غیر این صورت، این کار توجیه اقتصادی ندارد!
چند نکته مهم برای ساخت قالب پست اینستاگرام
برای اینکه یک قالب جذاب و تاثیرگذار داشته باشید، کافی است به چند نکته زیر که شاید ساده به نظر برسند، اما بسیار حیاتی اند، توجه کنید:
- استفاده از یک یا نهایتا دو فونت خاص
- سادگی، نظم و پرهیز از شلوغ کاری
- به کارگیری لوگو و المان های خاص برند خود
- توجه خاص به ابعاد پست، استوری و ریلز
- عدم استفاده از طرح های از مد افتاده
سخن آخر
به ساخت قالب اهمیت بدهید تا ماندگار شوید! هرکس که به دنبال این باشد که برند و محتوایی که ساخته، به خوبی دیده بشود، هیچ راهی بهتر از داشتن یک طراحی قالب اینستاگرام اصولی نیست؛ چه این کار توسط یک سایت طراحی قالب اینستاگرام انجام شده باشد، چه توسط یک تیم حرفه ای ادیت. قالب فقط ظاهر پست ها و استوری ها را بهبود نمی بخشد، بلکه در رشد هویت برند اثرگذار است.