
یوتیوب به عنوان برترین و پرمخاطب ترین پلتفرم و شبکه اجتماعی ویدیویی در کل دنیا، شرایط عالی را برای درآمدزایی کاربران فراهم کرده است. اما آیا واقعا به راحتی می توان از یوتیوب درآمد کسب کنیم؟ در پاسخ باید بگوییم که بله؛ ولی در صورتی که مطابق با قوانین یوتیوب ۲۰۲۵ در این شبکه اجتماعی فعالیت کنید و شرایط خود را با شرایط خواسته شده این پلتفرم، همسو کنید. اینکه دقیقا قوانین یوتیوب چیست و در چه شرایطی می توانید کانال خود راه اندازی کرده و برای درآمدزایی اقدام کنیم، موضوع مهمی است که در این مقاله بررسی می کنیم.
ما در این مقاله قصد داریم تمامی قوانین یوتیوب اعم از قوانین درآمدزایی، قوانین محتوایی، دستور العمل ها، قوانین کپی رایت و… را بررسی کنیم و به تمامی سوالات شما در این حوزه، پاسخ دهیم.
قوانین محتوایی یوتیوب
در ابتدا مقاله “بررسی قوانین یوتیوب ۲۰۲۵” به بررسی قوانین محتوایی این پلتفرم می پردازیم. شما باید بدانید که یوتیوب چه محتوایی را می پسندد و با چه نوع محتوایی مخالفت می کند (محتوای ممنوعه یوتیوب). در ادامه قوانین مربوط به نوع محتوا قابل ارائه در این پلتفرم را بررسی می کنیم:
۱- محتوای اسپم و فریبنده
یوتیوب سعی دارد که کاربران خود را مجبور کند محتوای قابل اعتماد و مناسب در کانال های خود ارائه کنند. به همین دلیل در مقابل محتواهای اسپم یا کانال هایی که قصد کلاه برداری و گمراه کردن کاربران را دارند، واکنش نشان داده و اجازه فعالیت و درآمدزایی را به آن ها نمی دهد.
البته در یوتیوب محتواهای فریبنده و گمراه کننده زیاد است، یوتیوب امکان شناسایی همه این محتواها را ندارد. به همین دلیل از کاربران عادی خواسته اگر با چنین محتواهایی روبرو شدند، حتما بازخورد خود را در بخش report گزارش دهند.
در نتیجه به عنوان یکی از قوانین یوتیوب برای کسب درآمد باید بدانید هر محتوایی شما را به درآمد نمی رساند.
برخی از انواع محتواهای اسپم و فریبنده به گفته انجمن یوتیوب، عبارت است از:
- ویدیوهای اسپم که شامل ویدیوهایی است که چندین بار منتشر شده یا موضوعات آن بیش از حد تکراری است یا مثلا ویدیوهایی که برای جذب ویو بیشتر، قول های الکی به کاربران داده می شود.
- استفاده از تصاویر بنر نامرتبط با ویدیو که برای فریب کاربران آماده سازی شده است.
- محتواهایی که برای فروش ویو، لایک، افزایش سابسکرایب ایجاد شده و به کاربران قول افزایش سابسکرایبر فیک می دهند.
۲- محتوای حساس و نامناسب
به عنوان یکی از مهم ترین قوانین ساخت کانال یوتیوب یا بهتر است بگوییم قوانین ممنوعه یوتیوب باید بدانید که هر نوع محتوایی را نمی توانید برای کانال خود در نظر بگیرید. انتشار محتوای جنسی، خشونت آمیز و ترسناک (+۱۸) در یوتیوب عملا ممنوع است (تنها با شرایط خاصی تولید و انتشار آن امکان پذیر است). چون یوتیوب با سیاست محافظت از کاربران گروه سنی کمتر از ۱۸ سال، فعالیت می کند. به همین دلیل نیز قوانین ویژه ای برای ارائه این نوع محتواها گذاشته است.
محتواهای حساس و نامناسب که بعضا کاربران را تشویق به فعالیت های خطرناک و یا غیرقانونی می کند مانند موارد زیر:
- چالش های بسیار خطرناک مانند چالش هایی که احتمال آسیب جسمی جدی دارد.
- شوخی های خطرناک که منجر به اتفاقات ترسناک و یا آسیب پذیر می شود.
- انجام اقدامات خطرناک در ویدیوها.
- شرکت دادن افراد زیر سن قانونی در فعالیت های خطرناک و آسیب پذیر.
- ارائه محتواهایی که آموزش هایی برای انجام کارهای خطرناک و آسیب پذیر است.
- معرفی مواد منفجره.
- آموزش و تست و بررسی سلاح های گرم بدون مجوز.
- آموزش سرقت و دزدی.
- و…
نمونه هایو مثال های متعددی از محتواهای حساس و نامناسب هست که با مراجعه به صفحه YouTube Community Guidelines می توانید به طور کامل مطالعه کنید.
۳- فروش کالاهای ممنوعه از نگاه یوتیوب
یکی از قوانین یوتیوب ۲۰۲۵ مربوط به ارائه محتواهایی برای فروش کالاهای ممنوعه است. یوتیوب فروش یکسری کالاهایی که در ادامه لیست می کنیم را ممنوع کرده است و از کاربران خواسته که در صورت مشاهده کانال یا محتوایی که این محصولات را به فروش می رساند، آن را گزارش دهند.
- الکل
- پسورد اکانت های خاص مانند پسورد حساب کاربری بانکی یا کارت آنلاین
- مواد و داروهای مخدر
- مواد منفجره
- گیاهان از گونه های در معرض خطر یا انقراض
- حیوانات از گونه های در معرض خطر یا انقراض
- لوازم جانبی انواع سلاح سرد و گرم
- سیگار و محصولات مشابه
- سایت های قماربازی
- ابزارآلات جنسی
- خدمات پزشکی بدون مجوز
- قاچاق انسان
فروش این محصول چه از طریق قرار دادن لینک سایت یا آدرس ایمیل و یا شماره موبایل یا هر راه دیگری، ممنوع است. این موارد جز قوانین ممنوعه یوتیوب محسوب می شود.
۴- ارائه اطلاعات نادرست
یکی دیگر از قوانین ممنوعه یوتیوب ارائه محتواهایی که اطلاعات غلط و نادرستی را به کاربران ارائه می کند، این اطلاعات می تواند در هر حوزه یا موضوعی باشد. به طور کلی یوتیوب با این هدف، این قانون را تعیین کرده تا محتواهایی با اطلاعات مفید و کاربردی به کاربران ارائه شود.
برخی از محتواهایی که براساس قوانین یوتیوب ۲۰۲۵ به عنوان محتوای ممنوعه شناخته خواهد شد، عبارت است از:
- دستکاری فنی فیلم و سریال به گونه ای که محتوای فیلم روی موضوع اشتباهی جهت گیری داشته باشد.
- ویدیوهایی که به لحاظ فنی، اطلاعات اشتباه به کاربران ارائه می کند.
- ارائه محتواهای دروغین درباره نامزدها در حوزه سیاست های کشورهای مختلف.
- تحریک برای مداخله در فرآیندهای دموکراتیک.
- ارائه اطلاعات نادرست پزشکی.
توجه: دستور العمل های یوتیوب با این هدف تنظیم شده تا این پلتفرم را به یک جامعه ایمن تبدیل کند. اگر در کانال ها محتوایی با موضوعات ممنوعه بالا مشاهده کردید که بازدید و لایک قابل توجهی داشته، بدین خاطر است که کانال در راستای یکی از زمینه های آموزشی، مستند، علمی یا هنری (EDSA) است که به خاطر ارائه محتواهای کاربردی، برخی محتواهای نامناسب آن بدون هیچ واکنشی از سمت یوتیوب، در کانال باقی مانده است.
قوانین یوتیوب برای کسب درآمد
تا اینجا متوجه شدید که قوانین یوتیوب چیست و دقیقا انتشار چه محتواهایی ممنوع است. در ادامه قوانین یوتیوب برای درآمدزایی را بررسی می کنیم. در صورتی قصد راه اندازی کانال و کسب درآمد از این شبکه اجتماعی را دارید، محتوای این بخش را تا انتها بخوانید.
قوانین یوتیوب ۲۰۲۵ برای درآمدزایی به شرح زیر است:
۱- شرایط اولیه برای فعال سازی فرآیند کسب درآمد
دو شرط اصلی برای راه اندازی سیستم درآمدزایی کانال یوتیوب، رسیدن به حداقل ۱۰۰۰ سابسکرایبر و رسیدن به ۴۰۰۰ ساعت بازدید ویدیوها در ۱۲ ماه گذشته است.
شما تا زمانی که به این شرایط نرسید، نمی توانید برای کسب درآمد از یوتیوب، اقدام کنید.
۲- رعایت قوانین عمومی و سیاست های یوتیوب
در بخش قبلی به طور کامل درباره قوانین عمومی توضیح دادیم. هر محتوایی که زیرمجموعه از موضوعات ممنوعه یوتیوب باشد، درآمدزایی از آن امکان پذیر نیست.
پیشنهاد می شود که قبل از انتخاب موضوع برای راه اندازی کانال یوتیوب، حتما به صفحه YouTube Community Guidelines مراجعه کرده و تمامی موضوعات و قوانین ممنوعه یوتیوب را مطالعه کنید.
۳- قوانین کپی رایت یوتیوب
یکی از دیگر از قوانینی که برای راه اندازی کسب درآمد از یوتیوب باید بدانید، قوانین کپی رایت است. قوانین کپی رایت یوتیوب برای حفاظت از حقوق صاحبان محتوا و اطمینان از استفاده منصفانه از آثار دیگران، تدوین و آماده سازی شده است.
مواردی که شامل قانون کپی رایت یوتیوب است:
- ویدئوها: هرگونه ویدئویی که بدون مجوز صاحب اثر در کانال منتشر شود (حتی با بنر و قالب بندی جدید)، مانند فیلم ها، کلیپ ها و انیمیشن ها.
- موسیقی و صداها: استفاده از موسیقی، پادکست ها یا هر نوع محتوای صوتی دیگر بدون مجوز صاحب اثر (تنها در شرایط خاص امکان انتشار ویدیو وجود دارد).
- متون و نوشته ها: کپی کردن مقالات، کتاب ها یا سایر محتواهای متنی بدون اجازه نویسنده.
- تصاویر و طرح ها: استفاده از تصاویر، عکس ها، نقاشی ها و سایر اجزای بصری بدون مجوز صاحب اثر.
- سایر محتواها: نرمافزارها، بازی ها، قالب ها و سایر انواع محتواهای دیجیتال نیز ممکن است مشمول کپی رایت شود.
این مقاله ادامه دارد…